Vi vil alle sammen gerne ud at rejse noget mere, og ofte er det pengene, der står i vejen. Det er bestemt ikke unormalt at bruge et femcifret beløb på en ferie, men hvis man planlægger tingene grundigt, kan der være masser af penge at spare.
Måder at spare penge på er der nemlig mange af, men i første omgang fokuserer vi på tre af de mest nævneværdige.
1. Book fly og overnatninger i god tid!
Det er måske åbenlyst for de fleste erfarne rejsende, men det kan simpelthen ikke anbefales nok at booke rejsen i god tid.
Det giver meget god mening, at priserne er billigere et stykke tid før afrejse: Udvalget er simpelthen bare større. Prøv at gå ind på en tilfældig hotelside og se på priserne i den kommende weekend frem for om halvanden måned – jeg tør godt gætte, hvor udvalget er størst, og hvor prisen er lavest.
Hermed ikke sagt, at det skal gøres et halvt år før. Ofte finder man de bedste priser en enkelt eller to måneder før afrejse – og det gælder både flybilletter og overnatninger. Kører man selv til sin destination, har det selvfølgelig ikke indflydelse, men da de fleste flyver frem og tilbage, er det vigtigt at være tidligt ude. Især hvis man har planer om at besøge nogle af de største byer i Europa.
2. Hold dig fra hoteller
Hoteller er super gode at overnatte i, man møder god service, og de befinder sig normalt rigtigt godt i forhold til butikker, seværdigheder og andre ting, man kommer efter, når man er på ferie. Til gengæld er hoteller typisk dyre, så det kan sagtens betale sig at finde en anden overnatningsmulighed.
At finde en ferielejlighed er et godt alternativ. Ferielejligheder kan findes i stort set alle nævneværdige rejsedestinationer, og der er rigtigt gode penge at spare her. Indimellem kan man slippe af med blot at skulle betale halvdelen af, hvad et hotel koster. Fordelen ligger i, at man booker hos almindelige mennesker, der blot lejer deres sted ud for at tjene lidt ekstra – der er altså ikke tale om en virksomhed, der har brug for overskud år efter år. Et af de steder, hvor man kan finde ferielejligheder til fornuftige priser er AirBNB.
Andre alternativer er der også: Blandt unge mennesker er det populært at bo på hostel under rejsen. Her overnatter man som regel i større værelser sammen med andre rejsende. Selvom det selvfølgelig er en ulempe at skulle sove med en række fremmede, findes der selvfølgelig også fordele ved hostels. En af dem er, at prisen altid er billigere end ved et hotel. Vil man rejse helt gratis, kan man tage et kig på Couchsurfing. Her er der tale om lokale, der kvit og frit stiller en sofa, seng eller sågar et værelse til rådighed for turister.
3. Lav selv mad fra tid til anden
Selvfølgelig skal man ud og prøve nogle restauranter, når man er ude at rejse, men hvis bare man køber ind i et supermarked og laver sin egen mad halvdelen af dagene, så har man allerede sparet rigtigt meget.
Priserne på restauranter varierer ganske vist fra by til by. Et måltid på et almindeligt spisested i Paris er altid dyrere end et i München. Ikke desto mindre er der altid penge at spare ved selv at lave maden. Men hvor kan man gøre det? Igen kommer vi til et argument for at vælge en ferielejlighed frem for et hotelværelse. Her har man nemlig ofte sit eget køkken, og kan gøre præcis som det passer én. Mange hostels har også køkkener, som rejsende frit kan benytte, så det er altså muligt at stå for sin egen mad.
Hvis du alligevel er fast besluttet på at bo på hotel, kan du stadig spare på maden. Alene det at fravælge morgenmaden på hotellet er som regel lig med et par hundrede kroner sparet. Også kan man jo stadig købe mad, der ikke kræver tilberedning – en sandwich kan eksempelvis laves hvor som helst, selv på gaden, med simple varer fra et supermarked.
Konklusion
Alt i alt er der rigtigt mange måder, hvorpå man kan spare penge, når man rejser. Og hvis man er på et stramt budget, er det bestemt værd at overveje disse ting, da den samlede pris ofte kan gøres en del mindre ved alene at have styr på planlægningen.
Skriv et svar