Når man bor i et hjem med flere mennesker, er der mange bakterier. Der er faktisk mange bakterier over alt. Sådan er det bare, og det er naturligt, bakterierne må gerne være der – i et vist omfang. Det er vigtigt at være opmærksom på hygiejnen i hjemmet, så bakterierne ikke får lov til at overtage det hele.
Bekæmp væggelus
Noget, der kan være endnu mere omfattende end bakterier er væggelus. Væggelusene er en form for tæge, som lever af blod fra mennesker og dyr. Væggelusens foretrukne kilde af suge blod fra er mennesker, men den suger også nogen gange fra dyr som rotter og mus og sågar fugle. De er brune med et rødligt skær og har ikke vinger, men ben. De kan blive op til en cm lange og selve kroppen er ret flad, når væggelusen ikke lige har suget blod. Men når den har suget blod for nylig, kan den blive meget stor og rund, fordi en væggelus kan faktisk drikke op til seks gange sin egen vægt på blot ti minutter.
Væggelus er nattedyr, og det er kun om natten de suger blod. I dagstimerne gemmer de sig i små sprækker i vægge og møbler, hvor de så ligger og fordøjer alt det blod, de har suget.
Hvis man får væggelus i sit hjem, skal man handle hurtigt, før de får tid til at formere sig. Dog kan det være svært overhovedet at opdage, at man har væggelus. Det er nemlig ikke alle, men kun 9/10 mennesker, der reagerer på bid fra væggelus. De 9/10 oplever kløe og rødmen.
For at komme af med væggelus er den sikreste måde at få en skadedyrsbekæmper ud, fordi de vil kunne udrydde væggelusene med stor effektivitet.
Noget, man kan gøre selv er at fryse alt sit tøj ned eller vaske det ved meget høj varme. Inde på jeresbolig.dk kan man finde mange flere gode tips om udryddelse af væggelus.
God hygiejne i køkkenet
Køkkenet er nok det allervigtigste rum i køkkenet, hvor man skal tænke på hygiejnen. Det er nemlig afgørende for god mad, at det er lavet på en ordentlig måde i et rent køkken. Madvarer er det sted, bakterier har mulighed for at trives allerbedst. Derfor er det vigtigt at orientere sig om hvordan man bedst muligt opbevarer forskellige typer af madvarer inde på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Der er stor forskel på hvordan man skal håndtere madvarer alt afhængigt af, hvad det er for noget.
For at bekæmpe madspild er det også smart at opbevare sine madvarer, så de kan holde sig i længst mulig tid. Det er nemlig ærgerligt, når ens nyindkøbte madvarer bliver for gammel før tid, fordi så er man nødt til at smide unødigt meget mad ud.
Skriv et svar