Der er rigtig mange parametre at måle på, når man skal finde de bedste solceller til sit hjem, til arbejdspladsen eller til offentligheden. Står du som kunde og skal finde den bedste løsning til dig, er der dog gode råd at hente, der vil gøre det væsentligt lettere for dig at vide, hvad du skal lede efter, når du er på udkig efter solcellepaneler, der kan integrere den miljørigtige energitype i dit hjem. Sørg for undersøg:
- Hvor høj er effektiviteten for det enkelte solcelleanlæg?
- Hvor godt kan det integreres?
Effektivitet er vigtigt for dit solcelleanlæg
Kigger man på første punkt, kan en af de mest afgørende ting, når man skal erhverve sig solceller være, hvor effektive, de enkelte anlæg er. Dette kan du finde ud af ved at spørge din forhandler. Bruger du for eksempel solcelleanlæg fra anerkendte Sunpower, vil du opleve en effektivitet på tyve procent.
Dette er en væsentligt højere effektivitet end mange andre anlæg kan yde. Faktisk lå effektiviteten for et par år siden helt nede på ti procent, og hvis man køber solcellepaneler, der er baseret på denne gamle solcelleteknologi, vil man altså få langt fra nok ud af sine solceller.
En anden vigtig ting er den enkelte solcelles levetid. Det er nemlig også afgørende for dit køb, hvor lang tid de enkelte celler lever, og her demonstrerer Sunpower en levetid, der er længere end mange andre.
Inden du beslutter dig, er det også en god ide at undersøge, om de enkelte anlæg kan integreres i det hjem, du bor i. Her kan man for eksempel bygge solcellerne ind i taget, så de nærmest bliver usynlige for det blotte øje, men stadig levere den gode, effektive og miljørigtige strøm, som du søger, når du går på udkig efter en anlæg til dit hjem.
Integrerede solcelleanlæg kan forenes med husets design
Rent historisk er der mange grunde til, at solcelleanlæg ikke altid har haft lige stor popularitet hos boligejerne. Langt de fleste grunde til dette er dog afviklet, og ligeså er det med en af de ting, der har holdt mange private boligejere fra at købe solcellepaneler til deres hjem. Det arkitektoniske aspekt, der handler om, at solcellerne skal kunne passe ind i husets design, har man nemlig også fået ordnet nu. Det betyder, at der nu er langt flere boligejere, der meget nemmere vil kunne få miljørigtig energi, uden at det skal forstyrre det udseende, deres hus, lejlighed eller ejendom har. Løsningerne indenfor integrerede solcelleanlæg har nemlig udviklet sig markant igennem de seneste år.
Solceller integreres i arkitekturen
Tidligere var det specielt to store problemer, der gjorde, at mange husejere holdte igen, når de skulle overveje, om de ville købe den miljørigtige teknologi. Skal man liste to meget centrale ting op, vil det typisk være.
- Det udseende, der typisk forekommer på gamle solceller
- Mulighederne for at integrere teknologien i hjemmet
Ser man først på den første udfordring, er det udseende, som solceller har i dag, væsentligt anderledes fra det, der var engang. Hvor de tidligere har været meget bombastiske, har man i dag fundet ud af, hvordan man laver integrerede solceller. Dette betyder, at man for eksempel kan bygge panelerne ind i taget, hvorved det blot ligner vinduer. Man gør dem derved ”usynlige”.
Endnu en ting er, at man har fundet ud af, hvordan man integrerer teknologien i den moderne arkitektur. Det betyder, at mange nye huse får bygget solcellepaneler ind i sig, allerede når de bliver tegnet. Dette giver optimale muligheder for at placere teknologien lige præcis der, hvor man vil få mest ud af den. Her får man altså så meget strøm som muligt for pengene, og det er også noget, som danskerne i stigende grad tager godt imod.
Find yderligere fakta om integrerede solceller hos Arkitekthjælpen
Skriv et svar