Hvis du ønsker en tydelig og gennemgribende ændring af dit energiforbrug, som også kan mærkes på din varmeregning er den letteste og mest effektive måde at få lavet en efterisolering af dit hus. Ofte vil pengene givet ud til efterisoleringen kunne tjene sig ind igen i form af en sænket varmeregning. Derudover gør du også en god gerning, da det sparer miljøet med et miljøvenligt hus. Du kan spare penge ved at indhente tilbud på isolatører til at stå for din efterisolering her. Det er en gratis service. I det følgende kan du læse mere om forskellige former for efterisolering afhængig af hvordan dit hjem er udformet.
Undgå skader ved efterisolering
Det er en rigtigt god investering at efterisolere sit hus, men vær sikker på at du ved hvad du gør eller får en professionel til at hjælpe dig. Ellers kan du ende med store fugtskader og skimmelsvamp. Når folk selv påbegynder en efterisolering vil de ofte stoppe så meget isolering som de overhovedet kan ind i alle revner og sprækker, hvilket kan vise sig at blive katastrofalt. Der hvor det ofte går galt er nok folk kommer til at isolerer de steder, der skaber ventilation og fører fugten væk. For eksempel skal der være en spalte mellem tag og gulv på et koldt tagrum, for at der netop kan komme luft ind og fugt ud. Her kan man risikere at isolere så tæt, at der kommer skimmelsvamp i det der ellers var et forsøg på at skabe mere varme.
Rådfør dig altid med professionel inden du påbegynder en efterisolering. En isolatør vil kunne undgå de mest normale faldgruber ved efterisoleringen uanset om det er isolering af tag, vægge eller kælder.
Hvilke slags efterisoleringer findes der?
Der er forskellige former for efterisolering du kan vælge afhængig af hjemmets udformning og alder. Den mest gængse form for efterisolering er efterisolering af loftet. Varme vil helt naturligt søge opad, så denne form for isolering er særdeles effektiv, da den stopper varmens bevægelse opad. En dygtig isolatør ved at han skal undlade at isolere dampspærre, tagskellet og så videre, så ventilationen stadig bibeholdes og der ikke udvikles skimmelsvamp.
Du kan også vælge at få isoleret dine vægge – både indervægge og ydervægge, hvor hulmursisolering er den mest brugte form for isolering. Her er det selvsagt nødvendigt at der rent faktisk er en hulmur, hvor der kan placeres noget isolering. Alternativt kan dette bygges til. I dette tilfælde skal der tages højde for om taget går langt nok ud til at dække den nye mur. Derudover er det ikke alle hulmure der er lige godt egnede til at få pustet isolering ind. Alt dette er noget en isolatør kan rådgive dig om.
Slutteligt skal du være opmærksom på at det kan være problematisk at efterisolere din kælder og at du helt skal holde dig fra at isolere eventuelle krybekældre. Disse er rigtigt svære at holde ventilerede, hvorfor du risikerer store fugtskader og skimmelsvamp, hvis du isolerer her.
En efterisolering kan spare dig meget
En rigtig udført efterisolering vil kunne vise sig tydeligt på din varmeregning. Faktisk viser statistikker at din isolering vil kunne tjene sig ind igen efter blot 2 år. Derudover vil en efterisolering forbedre dit energimærke, hvilket har vist sig at have en kæmpe indflydelse på eventuelt videresalg. Det vil sige at selve husets værdi rent faktisk stiger, samtidigt med at du gør noget godt for miljøet og sparer penge. derudover holder huset også sin stand i længere tid, da det er vigtigt med et gennemvarmet hus uden fugtskader. Gør din research ordentligt og sørg altid for at rådføre dig med en professionel isolatør, hvis du er i tvivl om den eventuelle besparelse, eller hvilken form for efterisolering, der bedst passer til netop dit hus og prisleje.
Skriv et svar